Vështirësitë e daljes hapur në kohët që po jetojmë

Erica Woodland së pari shfaqi hapur identitetin e tij queer në shkollën e mesme. Në vitet e fundit, Erica doli hapur si transgjinor dhe prezantoi familjen e saj me përemrat e saj të rinj: Ai/Atij. Pavarësisht nëse arrijmë të kuptojmë seksualitetin tonë personalisht, me familjen tonë ose me komunitetin tonë më të gjerë, dalja hapur është një proces i gjatë dhe i komplikuar, tha Woodland, … Continue reading Vështirësitë e daljes hapur në kohët që po jetojmë

Open Call for Clinical Supervision

In the frame of the project “Improving services for LGBTI+ youth in Albania during COVID-19.” funded by ‘’IRIS NETWORK’’, and implemented by ‘’Streha’’with the aim of ensuring that beneficiaries are receiving the highest quality services possible during the pandemic situation, ‘‘Streha’’, is seeking for a supervisor to provide clinical supervision to the staff members working directly with the beneficiaries of the service. Deadline: 17th of … Continue reading Open Call for Clinical Supervision

Karnavalet në Strehë

Në prag Karnavalesh. Kur shoqëria vendos maska dhe feston, disa prej nesh detyrohen të vijojnë të mbajnë maskën për hir të shoqërisë. Mbajnë këtë maskë për të mbrojtur jetën e tyre. Po të flas për këtë grup njerëzish që shoqëria i poshtëron në fytyrë dhe mendon që nuk janë të denjë te jenë pjesë e shoqërisë së tyre. Këta nuk janë të denjë vetëm sepse … Continue reading Karnavalet në Strehë