Takim me specialistë të shërbimit social në Krujë

Në datën 14 tetor 2021 stafi i qendrës Streha mbajti një takim në Bashkinë e Krujës. Në takim ishin të pranishëm 6 psikologë dhe 3 anëtarë të stafit të shërbimeve sociale të Bashkisë Krujë. Në fokus të këtij takimi ishin sfidat që hasin të rinjtë dhe adoleshentët LGBTI+ në ambjentet e shkollës si për shembullContinue reading “Takim me specialistë të shërbimit social në Krujë”

Mbështetja e Strehës dhe frymëzimi për të ndihmuar të tjerët në të ardhmen

Përpos ndihmës që marr në aspektet psikosociale, jam i ndihmuar edhe në nevojat e tjera, që në pamje të parë mund të duken jo-bazike, por janë tejet të rendësishme, aq më tepër për mua që tashmë po përpiqem të “shëroj” veten prej gjithë atyre traumave dhe situatave që më kanë shoqëruar që nga fëmijëria.

Manual për profesionistët në terren për ofrimin e shërbimeve afirmuese për personat LGBTI+

Ky manual është përgatitur në kuadër të zbatimit nga Qendra Streha, të projektit «Fuqizimi i kapaciteteve të profesionistëve në mbrojtjen e personave LGBTI+ nga dhuna dhe diskriminimi», me mbështetjen financiare të Programit të Granteve të Vogla të Komisionit për Demokraci të Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë. Pikëpamjet e shprehura në këtëContinue reading “Manual për profesionistët në terren për ofrimin e shërbimeve afirmuese për personat LGBTI+”

Nga paragjykimet e fshatit te ato të kryeqytetit – Përjetime nga përfituesit e Strehës

Të jetosh në Shqipëri për të gjithë është e vështirë, aq më tepër këto vitet e fundit. Të jesh pjesë e komunitetit LGBTI është akoma më e vështirë duke qenë se unë vi nga një fshat në periferi, ku akoma menatliteti është i një shekulli të kaluar dhe ku gratë ende mbajnë barra drush mbiContinue reading “Nga paragjykimet e fshatit te ato të kryeqytetit – Përjetime nga përfituesit e Strehës”

Thirrje për trainer/e

Terma Reference Qendra Streha kërkon një trainer/e i cili do të drejtojë disa sesione në lidhje me rritjen e ndërgjegjësimit të komunitetit LGBTI+ për të drejtat e tyre. Hyrje Qendra Streha në kuadër të projektit  “Rritja e ndërgjegjësimit për të drejtat dhe përmirësimi i situatës ligjore dhe psiko – sociale të personave LGBTI + qëContinue reading “Thirrje për trainer/e”

Life in the Shelter, personal experience of a beneficiary of Streha

It has been months since I left my family, but every time I remember those moments my flesh growls. I remember as if it happened yesterday when my brother discovered my sexual orientation from some texts and decided to expose me openly in front of everyone, but I did not give him this opportunity.   Continue reading “Life in the Shelter, personal experience of a beneficiary of Streha”

Jeta në Strehë, përjetimet e një përfituesi dhe përballja me familjen

Tashmë isha i shkëputur nga familja totalisht, nuk kontrolloja celularin dhe kisha nevojë të rrija vetëm. Më mungonte mamaja dhe e dija se është shqetësuar shumë, por që brenda vetes e dija se sapo t’i tregonte vëllai, asaj s’do i mungoja më. Vendosa të ndez celularin dhe shoh shumë thirrje dhe mesazhe kërcënuese nga vëllaiContinue reading “Jeta në Strehë, përjetimet e një përfituesi dhe përballja me familjen”

Thirrje e hapur për menaxher/e rasti

Qendra Streha po kërkon një punonjës/e për pozicionin e Menaxher/e Rasti. Në vijim dokumenti i plotë me kërkesat dhe detyrimet për aplikantët e interesuar. Aplikimet pranohen deri më: 5 Tetor 2020  në adresën:  strehalgbt@gmail.com. Qendra Streha  kërkon të punësojë një Menaxher/e Rastesh për shërbimin rezidencial që  është i hapur 24 orë në mbështetje të komunitetitContinue reading “Thirrje e hapur për menaxher/e rasti”

Jeta në Strehë, përjetimet e një përfituesi dhe largimi nga familja (Blog)

Jeta në Strehë U bënë muaj që kur u largova nga familja, por sa herë që kujtoj ato momente më rrënqethet mishi. Më kujtohet si sot kur vëllai zbuloi orientimin tim seksual dhe vendosi të më nxjerrë hapur para të gjithëve, por un nuk ja dhashë këtë mundësi dhe në orën 4 të mëgjesit uContinue reading “Jeta në Strehë, përjetimet e një përfituesi dhe largimi nga familja (Blog)”

Sfidat e prindërve të personave LGBTI+: Pse fëmija im është LGBTI+?

Personat homoseksualë apo transgjinorë mund të mbajnë distancë nga prindërit e tyre për sa më gjatë të jetë e mundur, pra jovetëm gjatë adoleshencës, pasi iu është dashur shumë kohë për të kuptuar sesi ndjeheshin me veten. Me fjalë të tjera, të rinjtë gej, lezbike dhe biseksualë apo transgjinor shpesh e kuptojnë që në moshëContinue reading “Sfidat e prindërve të personave LGBTI+: Pse fëmija im është LGBTI+?”