Open Consultancy: Expert on Organizational capacity building

Streha the first non-public residential center in Southern Eastern Europe, which helps the LGBTI community in emergency of housing and accommodation. “Streha” Center is the first non-public residential center in Southern Eastern Europe, which helps the LGBTI community in emergency of housing and accommodation. It started as a pilot project of two main LGBTI organizations in Albania, Alliance against LGBT Discrimination in collaboration with United … Continue reading Open Consultancy: Expert on Organizational capacity building

‘Unmasked Love’ – Mbrëmja Gala në mbyllje të Muajit të Krenarisë

Mbrëmja Gala u organizua në Pallatin e Brigadave, me pjesëmarrjen e personaliteteve të njohur të skenës dhe artit, aktivistë dhe mbështetës së kauzës LGBTI+ në Shqipëri, përfitues së shërbimeve tona dhe pjesëtarë të komunitetit, përfaqësues së trupit diplomatik, si dhe politikanë dhe përfaqësues së institucioneve. Continue reading ‘Unmasked Love’ – Mbrëmja Gala në mbyllje të Muajit të Krenarisë

Thirrje për Realizues Projekti Muzikor

Projekti: “Improving the situation of LGBTI+ people in Albania.” Periudha e kontratës:    03.11.2021 – 03.11.2022 Kohëzgjatja e punës:     12 muaj Informacion i Përgjithshëm “Streha” është qendër rezidenciale e cila mbështet të rinjtë LGBT të disavantazhuar dhe të diskriminuar, me shërbime të tilla si: akomodim dhe plotësim i nevojave bazë, kurse profesionale, ndërmjetësim për punësim, rritje e aftësive për jetën, këshillim psikologjik, etj. Producenti i përzgjedhur … Continue reading Thirrje për Realizues Projekti Muzikor

Streha featured as a successful regional case study by IRIS Network

Streha has been featured as one of the stories in the Regional Brochure of Innovative Case Studies, recently published by IRIS Network. IRIS  Network  connects more  than 200 organisations  delivering social services within the region of Western Balkans. CSO  involved in the work  of  IRIS  are providing necessary social and health services to  10.000 beneficiaries each day. The main objective  of this  document is  to … Continue reading Streha featured as a successful regional case study by IRIS Network

Streha më ka fuqizuar për të ndihmuar dhe të tjerët si unë

Te jesh pjesë e komunitetit LGBTI në Shqipëri është e vështirë. Për mua është ndoshta më e vështirë sesa për të rinjtë e kryeqytetit. Unë vi nga një fshat në periferi, ku mentaliteti është i një shekulli të kaluar dhe ku gratë akoma mbajnë barra drush mbi shpinë. Gjatë gjithë kohës që kam kaluar në fshat, gjithnjë mendoja se isha ndryshe. Dhe në fakt isha … Continue reading Streha më ka fuqizuar për të ndihmuar dhe të tjerët si unë